Al 2050, un 50% de la població tindrà alguna al·lèrgia

Al 2050, un 50% de la població tindrà alguna al·lèrgia
Susana Soldado
22/06/2023 - 14:31

Badalona - El 2050, la meitat de la població tindrà una al·lèrgia. Serà un 20% més de la prevalença actual de les al·lèrgies i darrere d'aquest increment estaria, segons els experts, el canvi climàtic. Aquesta és la Setmana Mundial de l'al·lèrgia i l'Hospital Germans Trias s'ha convertit en el primer hospital català reconegut a l'estat espanyol per l'excel·lència de la seva unitat d'Immunoteràpia contra les al·lèrgies.

ALERGIA 3

La immunoteràpia consisteix a administrar diferents dosis en el pacient fins a aconseguir que el seu cos toleri l'al·lèrgia que té. Es pot aplicar a la majoria de les persones amb al·lèrgies respiratòries, com ara asma o rinitis, les més prevalents, i permet millorar la qualitat de vida dels pacients. I és que segons estudis recents, aquestes patologies, tot i no ser greus, afecten en la qualitat de vida i la salut mental dels malalts.

En l'actualitat el 30% de la població té alguna al·lèrgia. El percentatge arribarà fins al 50% en trenta anys, i segons estudis recents el canvi climàtic és un dels causants d'aquest increment. Un dels motius és que les temporades de pol·len s'allarguen. L'adjunta de la Secció d'Al·lèrgia de l'Hospital Germans Trias, Natalie Depreux, apunta que els pol·len reaccionen amb les partícules diesel i es tornen més agressius.

ALERGIA 4

El de Can Ruti és l'únic hospital català en rebre la catalogació d'unitat d'excel·lència i la converteix en referent per a l'administració d'immunoteràpia. El reconeixement arriba durant la Setmana Mundial de l'al·lèrgia i l'Hospital Germans Trias ha instal·lat una taula on s'han fet durant aquest dijous més d'un centenar de proves d'al·lèrgies respiratòries entre treballadors i els visitants del centre.