Centre - Ampliar les excavacions de les termes romanes, potenciar les activitats per al públic familiar, ensenyar al públic indrets tancats del Museu de Badalona. O intensificar les accions que situïn el Museu de Badalona entre els referents de la xarxa catalana. Són objectius i desitjos que, a mitjà o llarg termini, el nou director del Museu municipal, Joan Francès, voldria dur a terme des del lloc que fa només uns dies acaba d'ocupar, després d'agafar el testimoni de Margarida Abras.
Tota una declaració d'intencions que, diu, hauria d'estar inclosa sobre el paper en un pla estratègic amb un mínim de quatre anys vista. Joan Francès compara el Museu de Badalona amb un transatlàntic amb molt de potencial i que considera un referent en el panorama català. El nou director no escatima en desitjos en el seu nou càrrec tot i que admet n'haurà de veure la possibilitat de dur-los a terme i buscar-ne el finançament.
El nou director del Museu de Badalona està convençut que aquest espai ha de ser de manera fixa el museu d'història local en totes les seves etapes. I quant al passat romà, considera que s'hauria d'apostar per ampliar les excavacions que hi ha sota el museu i, fins i tot, arribar a connectar sota terra alguns dels espais arqueològics.
Joan Francès just acaba d'aterrar al Museu municipal. Cerdanyola del Vallès ha centrat gairebé quaranta anys de la seva carrera professional. Allà va impulsar la creació i va dirigir el Museu d'Història i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver i la restauració d'edificis emblemàtics.
Considera que algun dia s'haurà de configurar un projecte per continuar excavant el de Can Boscà, a Badalona. Recorda que només hi ha un 20 % al descobert i que està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional. És conscient, però, que l'aposta implica negociar amb una propietat privada i buscar-ne subvencions públiques, per excavar, museïtzar i, sobretot, mantenir.