Ara Repúbliques es presenta com una opció per combatre l'auge de l'extrema dreta a Europa

Ara Repúbliques es presenta com una opció per combatre l'auge de l'extrema dreta a Europa
Sara Nicolás / Martí Vinyes
23/05/2024 - 21:56

Centre, Badalona - La candidatura «Ara Repúbliques» s'ha presentat com un projecte per aturar l'extrema dreta a Europa i defensar els drets dels pobles basc, gallec i català. La candidatura encapçalada per Diana Riba i que integra ERC, EH Bildu, el BNG i Ara Més ha donat el tret de sortida a la campanya amb un acte a la Plaça de la Plana.

L'acte, que ha comptat amb la participació de la diputada Oihana Etxebarrieta de EH Bildu i de l'Olga Castro del BNG, ha tingut lloc a la ciutat natal de Tomàs Molina, qui ha fet el salt a la política i serà el candidat número 4 d'Ara Repúbliques. El meteoròleg badaloní ha defensat l'ús del català a les plataformes i l'adaptació al canvi climatic.

Diana Riba, per la seva part, ha defensat que, malgrat el moment difícil que viu ERC i l'independentisme després de les eleccions catalanes, el partit tornarà a aixecar-se. Precisament per això ha posat en valor la importància de ser present al Parlament Europeu, on es prenen les decisions més importants.

Riba ha refermat el seu compromís a treballar perquè tothom a Europa pugui viure amb dignitat i llibertat. La cloenda de l'acte ha anat a càrrec del president d'ERC Oriol Junqueras.