Espai Betúlia, Badalona - Submissió química, assetjament sexual, sexting, addiccions a les pantalles o el consum de drogues relacionat amb qüestions de gènere. Aquests són alguns dels aspectes que s'han posat sobre la taula durant la jornada sobre la violència sexual en l'àmbit de l'oci nocturn i addicions. Un acte que ha tingut lloc aquest matí a l'Espai Betúlia on s'ha presentat el programa comunitari i preventiu d'addiccions de Badalona.
Durant el simposi s'han analitzat estratègies d'actuació en aquest tipus de situacions des de les polítiques municipals. A Badalona, el programa de l'àrea de salut que treballa en aquesta línia engloba dos grans blocs: l'àmbit preventiu amb tallers a escoles i entitats del tercer sector i la incidència propera amb els joves amb la instal·lació de carpes informatives a la zona d'oci nocturn de Can Ribó. Al municipi es treballa de forma conjunta amb ASAUPAM, una entitat comunitària especialitzada en la prevenció i acompanyament en addiccions. En els darrers anys, han detectat que aquestes varien segons l'etapa vital dels joves. Entre elles trobem, per exemple, l'abús de les pantalles, els vappers així com també de l'alcohol i substàncies psicotròpiques.
Es tracta d'una jornada tècnica que ha comptat amb experts de l'Observatori Noctámbulas; antropòlegs, sociòlegs i advocats penalistes especialitzats en la matèria. Els professionals destaquen que el cas de Dani Alves posa de manifest la importància de la coordinació en aquests casos. Asseguren que és clau una intervenció conjunta entre tots els agents implicats, tant els d'àmbit públic com privat, per garantir una resposta ràpida i eficient a l'hora d'aplicar els protocols contra la violència sexual.