El govern local anuncia durant el ple ordinari de desembre que Badalona tindrà al 2024 el nou servei de neteja en marxa

El govern local anuncia durant el ple ordinari de desembre que Badalona tindrà al 2024 el nou servei de neteja en marxa
Anna García de Albéniz / Judit Larios
18/12/2023 - 22:44

Badalona - El nou servei de neteja entrarà en vigor a Badalona el 2024. Així ho ha confirmat l'alcalde Xavier Garcia Albiol durant el ple ordinari del mes de desembre. El batlle ha detallat que el proper mes de gener podria començar la licitació del concurs per al nou contracte.

La sessió plenària ha aprovat de forma definitiva la taxa del servei de recollida i transport de residus, un punt que ha generat debat entre els grups de l'oposició. Aquests consideren que l'aplicació de l'impost es podria haver ajornat fins el 2025. Tot i així, el govern local ha explicat que el tràmit s'ha portat en aquest ple per «imperatiu legal» perquè la intenció de l'executiu badaloní és el que nou servei de neteja entri en funcionament el proper 2024. Escoltem Xavier Garcia Albiol.

La llum verda per l'aprovació de l'impost no ha tingut en compte les al·legacions presentades pel grup municipal dels socialistes, que s'han desestimat. En aquest sentit, Fernando Carrera, president de la formació, reitera que l'aplicació d'aquest impost podria haver esperat un any, fins el 2025.

En aquesta mateixa línia també s'ha posicionat el grup municipal de Badalona en Comú Podem que considera que aquesta taxa hauria d'entrar en vigor quan el nou servei de neteja ja es trobi en marxa. A més, el partit posa en dubte l'entrada en funcionament del nou contracte per aquest proper 2024. Ho explica Rosa Trenado, portaveu del grup municipal.

Aquest impost del servei de recollida i transport de residus entrarà en funcionament a partir de l'1 de gener. El ple també ha aprovat de forma definitiva la modificació d'altres ordenances fiscals com per exemple l'IBI o l' ICIO, l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres.