Badalona incorpora panellets creatius, com els d'Anís del Mono, per aquesta Castanyada

Badalona incorpora panellets creatius, com els d'Anís del Mono, per aquesta Castanyada
Laia Martínez | Ferran Grao | Daniela Ramos
30/10/2025 - 09:45

Notícia TV

Badalona - Tot i el lleuger encariment del cost de producció i dels pinyons i ametlles, les pastisseries preveuen una bona campanya de panellets per aquesta Castanyada. La tradició es manté viva, malgrat Halloween, i alguns pastissers incorporen tocs creatius o més terrorífics per atraure els més joves.

Les varietats clàssiques, de pinyó, ametlla, xocolata o coco, continuen sent les preferides, però cada any apareixen noves versions. A Badalona, la bomboneria Gramola Lab proposa sabors com de codony o cafè amb praliné.

ANIS DEL MONO PANELLET
Panellets de l'Anís del Mono, de Gramola Lab

A més, aquest any n'ha creat un que vol representar l'essència del municipi. L'Aïda Casanovas, cofundadora de Gramola Lab, explica que l'han fet 'afegint anís del mono i vam decidir elaborar-lo amb la forma de mòmia per fer-lo més creatiu i divertit'.

Més enllà de ser una de les postres més tradicionals del calendari, fer panellets a casa continua sent una manera d'estar en família i compartir temps a la cuina.

DSCF2104
Panellets creatius

Per aquest motiu, l'Aïda Casanovas ens recomana quins ingredients no poden faltar per preparar-los a casa: 'tradicionalment, a les cases s'acostuma a utilitzar patata o moniato, però realment volem farina d'ametlla, sucre, vainilla i, en el nostre cas, afegim ratlladura de llimona'.

DSCF2099
Xocolatines en forma de carabassa

Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, una família amb 4 o 5 membres es gastarà uns 25 euros de mitjana aquesta Castanyada, a causa de la pujada del preu de les matèries primeres i la producció.