
Badalona - Tot i el lleuger encariment del cost de producció i dels pinyons i ametlles, les pastisseries preveuen una bona campanya de panellets per aquesta Castanyada. La tradició es manté viva, malgrat Halloween, i alguns pastissers incorporen tocs creatius o més terrorífics per atraure els més joves.
Les varietats clàssiques, de pinyó, ametlla, xocolata o coco, continuen sent les preferides, però cada any apareixen noves versions. A Badalona, la bomboneria Gramola Lab proposa sabors com de codony o cafè amb praliné.
A més, aquest any n'ha creat un que vol representar l'essència del municipi. L'Aïda Casanovas, cofundadora de Gramola Lab, explica que l'han fet 'afegint anís del mono i vam decidir elaborar-lo amb la forma de mòmia per fer-lo més creatiu i divertit'.
Més enllà de ser una de les postres més tradicionals del calendari, fer panellets a casa continua sent una manera d'estar en família i compartir temps a la cuina.
Per aquest motiu, l'Aïda Casanovas ens recomana quins ingredients no poden faltar per preparar-los a casa: 'tradicionalment, a les cases s'acostuma a utilitzar patata o moniato, però realment volem farina d'ametlla, sucre, vainilla i, en el nostre cas, afegim ratlladura de llimona'.
Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, una família amb 4 o 5 membres es gastarà uns 25 euros de mitjana aquesta Castanyada, a causa de la pujada del preu de les matèries primeres i la producció.