Badalona serà una de les ciutats on es projectarà 'La sociedad de la nieve', de J.A. Bayona

Badalona serà una de les ciutats on es projectarà 'La sociedad de la nieve', de J.A. Bayona
Laia Martínez / ACN
14/12/2023 - 17:42

Badalona - La darrera pel·lícula de J. A. Bayona, “La sociedad de la nieve”, es projectarà a l'OCINE de Badalona a partir d'aquest divendres, 15 de desembre. És un film, però, que no arribarà a les sales de Cinesa o Yelmo perquè totes dues cadenes demanen una finestra d'exhibició més llarga, donat que estarà disponible a Netflix en menys de tres setmanes, el 4 de gener.

“La sociedad de la nieve” està basada en el llibre homònim del periodista Pablo Vierci, que ens apropa l'accident aeri del 1972, quan un equip de rugbi uruguaià es va quedar atrapat a la serralada dels Andes i van haver de sobreviure 72 dies enmig de les muntanyes. Van tornar a casa 16 supervivents dels 45 que viatjaven en aquell vol.

És un film que representarà Espanya als Oscars aquest 14 de gener. També està nominat als Globus d'Or, Critics Choice Awards, Gaudí i Goya. La montgatina Laura Pedro i Félix Bergés van guanyar el premi a Millors Efectes Visuals als premis de l'Acadèmia Europea a principis de desembre, tot i que també poden optar a l'Oscar per aquesta categoria.