Badalona - Una trentena de pacients han participat del projecte pilot que Badalona Serveis Assistencials ha engegat per avaluar els beneficis que suposa prescriure un curs en línia d'hipertensió arterial. L'objectiu és promoure l'efectivitat de l'educació sanitària utilitzant recursos digitals com a complement assistencial.
El curs, de dues hores de durada i sota prescripció de l'equip assistencial de referència, explica als usuaris què és la tensió i hipertensió arterial, què podem fer per controlar la malaltia i com adquirir hàbits de vida saludables. A través del Campus virtual de BSA, els pacients poden complementar la informació rebuda durant la visita presencial al seu CAP de referència, segons ha explicat l'infermer especialista en Infermeria Familiar i Comunitària al CAP Martí Julià i membre col·laborador del projecte de BSA, Jaime Bataller.
La Carme Bultó ha estat diagnosticada d'hipertensió fa només 2 mesos i valora molt positivament aquest curs, diu, que l'ha encoratjat a començar a modificar els seus hàbits de vida i aprendre a conviure amb la malaltia. Aquest projecte pilot ha estat guanyador en l'àmbit de l'atenció sanitària i social en el marc del hub d'innovació del Consorci Social i Sanitari de Catalunya. Un curs en línia que BSA pretén ampliar properament a d'altres patologies.