Campanya de Càritas per facilitar l'inici de curs a les famílies vulnerables

Campanya de Càritas per facilitar l'inici de curs a les famílies vulnerables
Susana Soldado/ Sara Nicolàs
31/08/2023 - 12:04

Badalona - Càritas Diocesana de Barcelona engega una campanya de recaptació de diners per garantir que tots els infants comencin el curs escolar amb normalitat. Els donatius aniran destinats a facilitar la compra de material escolar i l'accés a les tecnologies. Des de l'entitat alerten que en un 54% de les llars ateses hi ha menors, una xifra que s'ha incrementat 4 punts el darrer any.

Un 20% dels usuaris són famílies monoparentals

La Carmen Cecília Sevilla és mare soltera d'un nen de 5 anys. Van arribar a Badalona fa un any i vuit mesos i des de fa un any està en contacte amb Càritas, ja que té un contracte de treball a mitja jornada i no arriba a final de mes. Al setembre, als problemes per pagar el lloguer i el menjar se li sumen les despeses del material escolar, 140 euros que l'entitat paga perquè l'infant pugui començar el curs en igualtat amb la resta de companys. Ara ja ha fet el pagament, però recorda l'angoixa de l'any passat quan el petit va haver d'iniciar les classes sense el material. 'Aquest any vaig més tranquil·la perquè ja està tot pagat', afirma.

CARITAS MATERIAL ESCOLAR 2

Objectiu: 10.000 euros

Per facilitar la compra de material escolar, Càritas vol recaptar 10.000 euros a través d'una campanya de donacions que estarà en marxa durant tot el mes de setembre. Des de l'entitat expliquen que l'objectiu és trencar amb la bretxa intergeneracional. Segons el tècnic de comunicació de Càritas Diocesana, Jordi Julià, el 70% dels usuaris de l'entitat estan a l'atur i això multiplica per dos les possibilitats que l'infant pateixi situacions de pobresa. 'La part més interessant del projecte és trencar amb la bretxa intergeneracional, que els menors no repeteixin la situació dels pares' assegura Julià.

CARITAS MOVIL

Les donacions serveixen per comprar material com ara motxilles, llibres o llibretes, però també per a extraescolars, excursions o colònies. Un cop iniciat el curs, Càritas també ofereix un espai de reforç escolar durant les tardes per a les famílies que no poden pagar-se'l.

CARITAS MATERIAL ESCOLAR 4