Declaració institucional en homenatge a Màrius Díaz, el primer alcalde democràtic de Badalona

Declaració institucional en homenatge a Màrius Díaz, el primer alcalde democràtic de Badalona
Àlex Sisó
27/06/2023 - 21:16

Badalona - La Casa de la Vila ha acollit aquest dimarts l'acte de record a Màrius Díaz Bielsa, qui va ser el primer alcalde de Badalona després del restabliment de la democràcia entre el 1979 i 1983. Ha estat una sessió extraordinària i urgent en el Ple de l'Ajuntament on l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha llegit una declaració institucional en homenatge a Díaz, qui va morir el passat 27 de maig durant la jornada de reflexió de les eleccions municipals.

MARIUS DIAZ 2 FOTO

A la sessió plenària, que ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes de la violencia masclista, hi han assistit familiars de Díaz, l'exalcaldessa de Badalona Maite Arqué així com exregidors i exregidores que van ser companys de partit o de govern de Màrius Díaz. Durant la lectura de la declaració institucional, l'alcalde de Badalona ha destacat que el lideratge i l'entusiasme d'en Màrius va aconseguir establir les bases d'una ciutat més amable, acollidora i solidària.

Un llegat polític històric, el de Màrius Díaz, que també han posat en relleu la resta de grups municipals.

Des de la bancada socialista, on no hi era l'exalcalde de Badalona Rubén Guijarro, han traslladat a Garcia Albiol que el consistori atorgui el nom de Màrius Díaz a algun equipament o carrer de la ciutat perquè el seu record i reconeixement continuï viu. Una proposta que l'alcalde de Badalona s'ha compromès a posar sobre la taula en la propera comissió del nomenclàtor.