Demanen una àrea de gossos al Torrent de la Font davant l'augment de multes per dur-los deslligats

Demanen una àrea de gossos al Torrent de la Font davant l'augment de multes per dur-los deslligats
Judit Larios
10/12/2023 - 17:15

Badalona - Més d'un centenar de propietaris de gossos de la zona del Torrent de la Font reclamen que es delimiti una àrea per a gossos on puguin dur-los deslligats. Han presentat desenes d'instàncies a l'Ajuntament per demanar que, mentre no se'ls ofereix una solució, el control de la Guàrdia Urbana sigui menys estricte. I és que asseguren sentir-se perseguits en els últims mesos.

De fet, fa dos anys l'anterior govern local va prometre als veïns l'habilitació d'un pipican a la zona. Com a acció reivindicativa, aquest diumenge han delimitat amb una cinta l'espai previst als plànols, que es troba just darrere de l'escola Bufalà. En aquest tram hi passegen propietaris de gossos, amb els seus animals, dels barris de la Morera, Bufalà i Canyadó. Sovint els porten sense corretja per deixar-los córrer i, expliquen, no ha estat fins que la Llei de Benestar Animal va entrar en vigor a finals de setembre que la Guàrdia Urbana els ha començat a sancionar.

Els veïns afectats s'han organitzat per presentar instàncies a l'Ajuntament i reclamar que s'executi el projecte que els havia presentat l'anterior govern. De moment, ja han registrat una cinquantena d'instàncies i esperen doblar la xifra en les pròximes setmanes. A falta d'una àrea de gossos tancada, els amos dels animals demanen una treva en les amonestacions policials i que se'ls ofereixin alternatives. Proposen, per exemple, que s'estableixi un horari durant el qual els gossos puguin anar deslligats.