Denuncien manca de recursos per prevenir les agressions sexuals

Denuncien manca de recursos per prevenir les agressions sexuals
Judit Larios
15/06/2023 - 22:00

Badalona - El Comitè de Mares contra la Violència Sexual a Badalona ha tornat a denunciar la falta de recursos de les institucions i l'educació pública per fer front a les agressions sexuals. Ho ha fet a l'acte públic «No esteu soles!», celebrat aquest dijous a l'Escorxador, després de conèixer els darrers casos la setmana passada. A l'acte també hi han participat la plataforma Lliures i Combatives, FAMPAS, el sindicat USTEC·STEs i la Intersindical.

Des del Comitè critiquen l'abandonament de les víctimes de violència masclista i reclamen que se'ls garanteixi atenció psicològica. També exigeixen una atenció digna, sobretot per part dels Mossos d'Esquadra, a qui acusen de maltractar les dones que fan el pas d'interposar una denúncia. Ho ha dit Teresa Prados, mare d'una de les víctimes i portaveu del Comitè.

La comunitat educativa assenyala la dificultat dels docents per fer front als casos d'agressions sexuals davant la falta de recursos. Els sindicats demanen que es faci un desplegament del currículum afectivosexual i que a cada centre hi hagi professionals amb formació que siguin referents en la prevenció d'aquestes situacions. FAMPAS Badalona creu que hi ha molta feina a fer, també fora de les escoles. I assenyala que les xerrades esporàdiques a les aules no són la solució.

Per la seva banda, el sindicat CCOO de l'Ajuntament denuncia que la manca de recursos humans i materials dels serveis socials municipals obstaculitza l'erradicació de les agressions sexuals i exigeix als governs un major compromís. Ho ha fet en un comunicat en suport a l'acte 'No esteu soles!'.