Dipòsits per l'aigua de pluja i platges que s'estrenyen, assignatures pendents de Medi Ambient

Dipòsits per l'aigua de pluja i platges que s'estrenyen, assignatures pendents de Medi Ambient
Mar Martínez / Núria Rodríguez
19/09/2023 - 15:27

Badalona - Amb, o sense, subvencions europees, el govern badaloní assegura que durant el mandat es construiran a la ciutat tres dipòsits de recollida d'aigües pluvials. Ho ha assegurat la regidoria de Medi Ambient, Sònia Egea, a propòsit del balanç de la temporada de platges que, un any més, acaba sense haver solucionat la pèrdua de sorra, sobretot a la part nord.

És per això que la setmana vinent hi ha prevista una reunió amb responsables de la Demarcació de Costes. La pèrdua de sorra, que deixa algunes platges cada cop més estretes, afecta en especial les del Cristall i de la Barca Maria. A banda, i com dèiem, un altre dels objectius és construir dipòsits pluvials -a la ciutat hi ha només un- que evitarien, entre altres coses, que l'aigua bruta es desbordi de les canalitzacions quan plou i contamini el mar.

A banda, la regidora ha dit que l'ajuntament treballa ja en la contractació de dos serveis de pelicans -aquest any, n'hi ha hagut un- i repetir amb el dron submarí per recollir els sòlids surants la temporada vinent de ban.

També ha dit que s'haurà de renovar el contracte amb l'empresa de salvament i socorrisme. En aquest sentit, un dels aspectes que caldrà millorar serà l'acompanyament a l'aigua de persones amb discapacitat amb l'ús de la cadira amfíbia que, segons la regidora, no sempre haurien trobat algun socorrista per fer-ho.

Ha explicat que aquest any el govern ha hagut d'improvisar un contracte per fer possible la platja de gossos. I que de cara al proper caldrà millorar el sistema de tancat i dotar-la de papereres i una font d'aigua, com reclamen els usuaris.