Badalona - Executat el desnonament previst aquest matí al carrer Sant Josep Oriol, al barri de Casagemes, en un pis on vivien dues dones i una menor d'edat. Família i entitats socials demanen a la propietat, un fons voltor, un lloguer social. Una proposta que, afirmen, sempre se'ls ha denegat. Ara sol·licitaran entrar a la mesa d'emergència de Serveis Socials.
La Idalia Vázquez fa 17 anys que viu a Espanya; els 5 darrers a Badalona. Abans d'arribar a la ciutat residia a Barcelona. En un moment donat, asseguren, el propietari les va fer fora per convertir l'immoble en un pis turístic. Expliquen que el fons voltor els va oferir com a alternativa aquest habitatge del barri de Casagemes. Al principi pagava el lloguer de 950 euros, però d'ençà de la irrupció de la pandèmia, el 2020, es va quedar sense feina i ja no va poder assumir-ne la mensualitat. Des d'aleshores, tant la família com les entitats socials han intentat negociar amb la propietat per aconseguir un lloguer assequible, una mesura a la qual de moment el fons voltor no s'hi ha avingut.
M'he d'anar al carrer. M'agradaria ajudar a moltes persones que passen pel mateix que jo
Durant el desnonament, la família ha estat acompanyada per representants d'entitats socials com la Plataforma Sant Roc Som Badalona i la PAH de l'Hospitalet de Llobregat. Des de la plataforma apunten que aquesta és la realitat diària de la ciutat. A més, asseguren que en aquests casos d'impagament la justícia revictimitza els afectats perquè empara els interessos dels grans propietaris i no prioritza les famílies.
Malgrat la legislació que hi ha, ens trobem que s'acaben executant aquests desnonaments
Des de la plataforma clamen que és imprescindible un parc d'habitatge públic a Badalona per tenir marge de maniobra en aquest tipus d'escenaris. Situacions en què les persones afectades no tenen aixopluc un cop es queden al carrer i que moltes vegades els porten a ocupar de nou.