Badalona - El Departament d'Educació ha rebut 206 avisos de casos de violència a les escoles i instituts des de l'1 d'octubre, quan va començar la nova companya contra el 'bullying'. Això suposa el triple del que s'havia detectat el mes de setembre, amb l'arrencada de curs.
La Unitat de Suport a l'Alumnat en situació de Violència, la USAV, va néixer el 2021 i és un equip de professionals que tant atén casos d'assetjament escolar com proporciona informació sobre aquesta problemàtica. El curs 2021-2022 va rebre 347 avisos; el 2022-2023, 684; el 2023-2024, 1.042, i, al llarg d'aquest setembre, 49. Aquestes dades les ha aportat la directora general d'Educació Inclusiva, Susana Tarapiella, al 'Badalona Matí' d'aquest dilluns.
La directora general ha posat sobre la taula la importància de les pràctiques restauratives i que s'abordi la qüestió des de tot el grup de classe, no només des de la part agressora i des de l'agredida. En aquest escenari, el rol del tutor o la tutora és molt important, ha dit, com també ho és el de les famílies.
Així, els eixos principals de la nova ofensiva contra l'assetjament escolar són la sensibilització, la prevenció i la formació, també de l'equip docent.
Els signes que podem observar en una persona que viu una situació de violència són una variació, en paraules de la directora general, del seu rendiment educatiu, una alteració emocional o marques físiques. I, a casa, l'alerta pot sonar en aquestes mateixes situacions, però també quan l'infant o el jove està angoixat o nerviós quan fa servir el mòbil. Aquest senyal podria indicar, a més, que hi ha un ciberassetjament.
📹 Notícia de Televisió de Badalona completa: