Badalona - Més d'un miler d'estudiants tenen a l'abast tota l'oferta acadèmica que s'ofereix a la ciutat un cop finalitzin l'ESO. Des d'estudis obligatoris, passant per la formació professional i les universitats, també compten amb l'assessorament d'orientadors educatius, i d'altres fundacions i gremis.
Decidir quin itinerari seguir fins a arribar a un cicle mitjà o superior, el batxillerat o la universitat. És el que en el tram final de l'ESO han d'afrontar els estudiants badalonins si volen continuar amb la seva formació acadèmica. En aquesta primera edició, són molts els joves que s'han apropat als diversos estands de centres educatius per resoldre dubtes sobre el seu futur.
Consultar les notes de tall d'accés a la universitat o conèixer com fer les preinscripcions als diferents centres educatius són només algunes de les qüestions que també els poden resoldre a l'Espai d'orientadors educatius. El ventall d'oportunitats acadèmiques que després els obriran la porta al món laboral a la ciutat és ben divers, i per això, cal focalitzar l'atenció en allò que més els interessa, segons ha explicat l'orientadora acadèmica i laboral, Carla Mas.
La fira compta alhora amb conferències i xerrades adreçades als joves, però també a les seves famílies. Tallers d'emprenedoria i innovació, com accedir als estudis d'idiomes, i quines són les sortides professionals que ofereix cada itinerari formatiu completen la programació. Una oportunitat per encoratjar a l'alumnat a consolidar l'aprenentatge sense marxar del seu lloc de residència.
La Fira és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Badalona amb la voluntat d'acompanyar als estudiants badalonins en la cerca d'un itinerari formatiu i de professionalització després de l'educació secundària obligatòria.