El 80% dels casos atesos al Servei de Mediació són problemes de convivència veïnal

El 80% dels casos atesos al Servei de Mediació són problemes de convivència veïnal
Laura Valverde
04/04/2024 - 13:02

Badalona - Els sorolls o les discussions entre el veïnat són els problemes més habituals amb els que es troba el Servei de Mediació de la ciutat. Els conflictes entre veïns representen el 80% dels 363 casos atesos durant aquest any. En el cas dels conflictes familiars, tot i no ser tan freqüents, afirmen que són els més difícils d'abordar pel component emocional que impliquen. A més, asseguren que tot i que els problemes estiguin presents tot l'any, s'intensifiquen quan arriba l'estiu.

Des d'aquest servei s'aborden els conflictes amb intervenció directa i presencial, a més de fer-ho de manera gratuïta i confidencial. De fet, d'entre tots els conflictes que s'aborden, el 30% arriben a bon port i només el 5% acaben sense acord. El tècnic de l'Ajuntament de Badalona, Martí Nebot, explica que en part dels conflictes sense resoldre, s'ajuda a reduir les tensions.

Des del govern confien en aquest instrument com una eina necessària per a solucionar els conflictes i fomentar l'harmonia entre la ciutadania. És per això que el Servei de Mediació ha posat en marxa un programa d'activitats anuals per a donar a conèixer el servei a la ciutat. Entre les activitats hi ha programes d'acció comunitària o scape rooms.