Mil donacions al dia: l'objectiu que es marca el Banc de Sang i Teixits per aquest estiu

Mil donacions al dia: l'objectiu que es marca el Banc de Sang i Teixits per aquest estiu
Berta Soler / Jordi Ribàs
18/08/2023 - 10:50

Badalona - El Bus de la Sang, Òrgans i Teixits s'organitza per visitar pobles i ciutats de Catalunya durant tot l'any, inclosos dies festius i caps de setmana. Aquest mes d'agost s'ha proposat com a objectiu aconseguir com a mínim vint mil donacions. Una de les parades del Bus d'aquest estiu ha estat a Sant Adrià, on l'equip ens recorda que, tot i portar més d'onze mil donacions, els malalts no fan vacances.

BUS DE LA SANG

Mil donacions al dia. Aquest és el nombre màgic que es marca com a objectiu el Banc de Sang i Teixits per assolir en 24 hores. És per això que una de les accions que es fan per aconseguir-ho no descansa: el Bus de la Sang, Òrgans i Teixits circula arreu de Catalunya perquè la ciutadania s'hi acosti i faci un gest altruista. Des del Banc de Sang compten amb dos vehicles que es mouen sobretot per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on es concentra un gruix més elevat de població. Una d'aquestes visites ha estat al municipi de Sant Adrià, on l'equip ens ha recordat que els veïns també disposen de locals socials i centres cívics per a donar sang.

Per a donar sang es pot reservar cita tant a la pàgina web com per trucada o inclús presentar-se sense cita. Des de l'entitat recorden que cada any es jubilen donants i se'n necessiten nous. És per aquest motiu que fan una crida a què la ciutadania, sobretot els joves, s'animin i vinguin a donar sang.