Sant Roc, Badalona - Sonen els sons horaris. 'Bon dia, benvinguts i benvingudes al nostre espai 'Els ferits alcen la veu''. La Laia és una de les 6 alumnes de l'Institut Albéniz que han treballat a l'aula un programa de ràdio que s'ha emès el Dia Mundial de la Ràdio, dilluns 13 de febrer, a través del web del Centre de Recursos Pedagògics de Badalona. Agafant com a temàtica els Objectius de Desenvolupament Sostenible i el lema del dia mundial, 'Ràdio i Pau', les alumnes, de diferents edats i cursos, han fet una proposta de temes, han redactat els textos i els locuten en directe. En aquest programa especial s'ha parlat de pobresa, feminisme o el canvi climàtic.
La ràdio és una plataforma de síntesi, permet un treball molt complet.
L'Institut Albéniz ha estat un dels 6 centres educatius que aquest any participen del Dia Mundial de la Ràdio. Ja fa temps que trien aquest mitjà de comunicació per treballar a l'aula, ja que consideren que és una eina pedagògica important. 'Permet treballar, expliquen, diferents aspectes com la redacció, la capacitat de concreció i la dicció' explica la Montserrat Vila, professora de l'Institut Albéniz que ha coordinat el pograma.
Ja fa anys que el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona promociona l'ús de la ràdio com a eina d'aprenentatge. Per fer-ho, disposa de material tècnic que fa arribar als centres perquè puguin fer les seves pràctiques. A banda del Dia Mundial de la Ràdio, que enguany ha arribat a la segona edició, també organitza des de fa tretze anys una marató de ràdio amb la col·laboració de més d'una quinzena de centres escolars.