Joan Maragall - Uns 400 alumnes d'FP del Centre Educatiu Joan Maragall, ubicat al Progrés, han conegut a través d'un comunicat de la direcció que el centre no podrà impartir alguns dels cursos que ofereix, tot i que sí que continuaran amb les formacions concertades. També part dels docents i el personal administratiu i de serveis estan sense cobrar les nòmines des de juny, malgrat que aquests dies treballen per buscar alternatives per l'alumnat afectat.En concret, els alumnes afectats són aquells que estan matriculats en les línies formatives a distància, els Programes de Formació i Inserció (PFI) i alguns dels cursos presencials que no estan concertats com és el cas d'Anatomia Patològica i Citodiagnòstic, Laboratori Clínic i Biomèdic, Educació Infantil i Integració Social.
El centre afirma en un comunicat enviat a les famílies afectades que s'ha vist obligat a realitzar una reestructuració de l'oferta formativa per poder garantir la continuïtat i viabilitat futura. Detalla que estan realitzant totes les gestions que estan al seu abast perquè es pugui realitzar el programa de formació en un altre centre i que els fets ja s'han posat en coneixement del Departament d'Educació de la Generalitat. Des d'Educació poden de relleu que el problema rau només als estudis privats que el CEM deixarà d'oferir i que seran ells qui orientaran les famílies. També asseguren que els serveis territorials d'Educació al Barcelonès també assessoraran, si s'escau, a les famílies.
Val a dir que entre l'alumnat i les famílies hi ha molta inquietud, no només pels que han de buscar una alternativa quan ja s'han fet les matrícules a tot arreu, sinó perquè hi ha alumnes desconeixen si el seu curs s'impartirà. És el cas dels Cicles formatius de Grau Mitjà presencial que són formacions concertades i que, per tant, depenen del Departament d'Educació que en garanteix la viabilitat. És per això que aquest matí, des de l'equip docent de Gestió Administrativa s'ha informat a l'alumnat matriculat en el CFGM de Gestió Administrativa, així com la resta de Cicles Formatius de Grau Mitjà concertats, que començaran el curs amb normalitat el 12 de setembre.
Tot i que la direcció del Joan Maragall ha fet aquesta comunicació a les famílies i alumnes, part dels 23 professors afectats que imparteixen els cursos de caràcter privat del centre i les 17 persones del personal de l'administració i serveis no han rebut cap informació per part del centre. El que saben ho coneixen per l'alumnat. El que sí que han constatat és que els professionals que no depenen del departament d'Educació, des del mes de juny, ja no han cobrat les nòmines pertinents. Malgrat tot són molts els professors que aquests dies acompanyen els seus alumnes a altres centres per aconseguir una alternativa formativa en un altre centre.
Alguns docents s'han mostrat molt amoïnats pel futur dels seus alumnes. Asseguren que d'entre els 400 que hi ha, una cinquantena de joves, els que estaven matriculats als Programes de Formació i Inserció (els anomenats PFI) són perfils vulnerables, ja que són alumnes menors d'edat que no han acabat l'ESO i aquesta és l'única alternativa, anomenada de segona oportunitat, per poder tenir accés a un grau mitjà.
Si s'accedeix a la pàgina web del centre l'usuari veurà que no hi ha cap informació sobre els cursos que no es poden ofertar.