Tiana es prepara per a un cap de setmana farcit de true crime

Tiana es prepara per a un cap de setmana farcit de true crime
Àlex Sisó
18/01/2024 - 17:56

Badalona - Aquest divendres, 19 de gener, i durant tot el cap de setmana, Tiana es vesteix de True Crime de la mà de la 12a edició del festival de novel·la Tiana Negra. Com sempre, es duran a terme nombroses activitats com presentacions de llibres, xerrades o rutes pels punts negres del municipi. Un dels plats forts arriba dissabte, una taula rodona al voltant d'un dels casos més mediàtics dels darrers anys, el Crim de la Guàrdia Urbana.

La programació començarà aquest divendres a les 19.30 hores, a la sala Albéniz, amb una taula rodona amb grans noms del gènere negre i periodistes especialitats en crònica negra com Tura Soler, Fàtima Llambrich, Jordi Grau i el forense Narcís Bardalet. Tots ells presentaran les seves novetats literàries on es parla tot el terrible que passa al costat de casa. A les 20.45 hores es lliurarà l'onzè Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana, on enguany s'han presentat 27 novel·les. El Crim de la Guàrdia Urbana, amb llibre, documental i sèrie pròpia a Netflix, protagonitzarà el Tiana Negra dissabte, amb un debat on hi participaran els periodistes Mayka Navarro i Toni Muñoz, una documentalista del programa Crims i l'advocat de Pedro Rodríguez, la víctima del crim.

Mayka Navarro al BDN360


La novel·la negra adreçada als joves tindrà el seu espai en el festival aquest dissabte amb la presentació dels llibres L'accident, d'Empar Fernández, i Gossos salvatges, de Georgina Dalmau. I és que durant els darrers anys el Tiana Negra ha volgut potenciar el gènere negre juvenil. L'Anna Maria Vilallonga, directora del festival, considera que atreure els joves en la lectura continua sent una assignatura pendent.

La dotzena edició del Tiana Negra es tancarà diumenge amb una ruta negra basada en l'assalt del maqui Quico Sabaté a La Caixa de Tiana i un vermut negre a La Centraleta, escenari real de l'assalt.