El curtmetratge noruec 'Tistlebu' s'imposa com a guanyador del Cryptshow Festival

El curtmetratge noruec 'Tistlebu' s'imposa com a guanyador del Cryptshow Festival
Judit Larios
09/07/2023 - 08:00

Badalona - El curtmetratge noruec 'Tistlebu' és el guanyador de la quinzena edició del Cryptshow Festival i s'endú així el Premi Serra Circular. El conte de Simon Matthew Valentine s'ha imposat entre els 36 curtmetratges que s'han projectat al Círcol durant les tardes de divendres i dissabte.

El jurat del festival de gènere de terror i fantàstic aplaudeix la varietat de produccions entre els curtmetratges que formaven part de la secció oficial, provinents de nombrosos països i recollint totes les tendències cinematogràfiques actuals. De 'Tistlebu', n'ha valorat el seu ús de l'horror folklòric i ha defensat que és una narració perfecta sobre el terror que pot desencadenar enfrontar-se a una natura idealitzada.

Alguns dels altres premiats han estat el curtmetratge 'Pisanka', de Jorge Yúdice, com a millor guió, i 'Zombi Meteor' com a millor animació. Per la seva banda, la comèdia negra 'Deadline', feta amb tècnica slow motion, ha estat reconeguda amb el Premi del Públic. El jurat del festival ha estat format pel director de la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Sebastià, Josemi Beltran, l'actor Ferran Lahoz, el director de cinema Elio Quiroga i les periodistes Alba Laguna i Karen Madrid.

El Cryptshow Festival clourà aquest dijous amb la projecció de la pel·lícula muda del 1929 'Chemi Bebia'. El film s'acompanyarà amb un espectacle musical de l'artista Agustí Busom que duu per nom 'La meva àvia'.