El govern local s'oposa a fer una inversió milionària per rehabilitar la CACI per acabar cedint-la a la Fundació CIM

El govern local s'oposa a fer una inversió milionària per rehabilitar la CACI per acabar cedint-la a la Fundació CIM
Àlex Sisó
17/10/2023 - 21:58

Badalona - El govern de Badalona es mostra reticent a haver de fer una inversió milionària per rehabilitar l'edifici de la CACI per acabar cedint-lo a la Fundació CIM-UPC. Per aquest motiu, l'executiu local està estudiant diferents propostes perquè durant el mandat l'antiga fàbrica es converteixi en un espai de referència. Des del Grup Municipal d'ERC denuncien la manca d'avenços i el desinterès del govern d'Albiol amb relació al projecte iniciat per l'anterior govern. Adverteixen que el temps per convertir la CACI en un centre de referència internacional en l'àmbit de la fabricació avançada i la indústria 4.0 s'està esgotant i el projecte corre el risc de perdre's.

CACI 1

El president del Grup Municipal d'ERC i responsable del projecte durant l'anterior govern, Àlex Montornès, considera que Badalona no pot deixar perdre l'oportunitat què la CACI aculli la seu de la Fundació CIM-UPC. Lamenta que els 3 milions i mig d'euros que l'Ajuntament havia de destinar al projecte encara no hagin passat pel ple. També recorda que l'aportació estatal, de 3 milions d'euros, fruit de l'acord entre ERC i PSOE, es pot perdre a finals d'any si no es liciten les obres. El govern local veu amb sorpresa les declaracions de Montornès perquè, segon diuen, a l'Ajuntament només hi ha un acord d'intencions i no hi ha cap expedient administratiu iniciat de cessió de l'edifici. A més, detallen que van crear la partida pressupostària l'any 2021, però no la van dotar econòmicament i, per tant, en prorrogar el pressupost el 2022, aquesta partida, diuen, ja no existeix

CACI 3

Des de l'executiu asseguren que a l'inici de mandat van demanar informació al Ministeri sobre la subvenció i aquest els va respondre que només era per finançar un projecte d'investigació i recerca a la CACI però en cap cas per a remodelar-la. Reiteren la voluntat de convertir la CACI en un espai de referència sempre que no impliquin la inversió milionària de l'Ajuntament, a més de la cessió pròpia de l'espai.

CACI PLANTA

Recordem que el calendari previst per l'anterior executiu preveia que les obres comencessin al llarg del 2024 i que al setembre del mateix any, la UPC pogués començar a desenvolupar la seva activitat docent dins de la CACI.