Sant Adrià de Besòs - La Diputació de Barcelona s'encarregarà del manteniment de la barrera de sorra de la desembocadura del Besòs. Així s'ha acordat amb l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs a través d'un conveni de col·laboració. Ambdues administracions han mostrat el seu compromís per preservar la barrera de sorra que ha aparegut de manera natural al tram final del Besòs, i on a causa dels darrers temporals, s'hi produeix una acumulació de residus i brutícia.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, i l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, han visitat aquest dimarts l'entorn del Parc Fluvial del Besòs per consolidar els acords establerts en aquest espai natural que, reiteren, volen preservar i cuidar a través de polítiques de sostenibilitat. Asseguren que treballen en un objectiu comú: equilibrar la preservació de l'entorn natural per lluitar contra el canvi climàtic i garantir així el benestar de la ciutadania per gaudir-lo. Precisament, des de la Diputació s'està buscant la fórmula jurídica per incorporar a la gestió del Parc Fluvial la barrera de sorra que ha aparegut a la desembocadura del riu Besòs.
Des del govern adrianenc han assenyalat la importància del projecte «Besòs Saludable», que recordem, vol transformar el tram baix del riu en un entorn més sa. El projecte d'obres preveu la connexió entre el barri de la Catalana i la zona del voltant del Tanatori, que enllaçaria amb els barris de Via Trajana i de Montsolís. També s'ha acordat que la Diputació destini prop de 800.000 euros a la revegetació de la llera del riu a l'altura del Tanatori, i que podria ser una realitat a principis de 2026.
La trobada ha servit també per renovar el nou sistema d'alerta hidrològica SAHBE, que en temps reals permet predir crescudes del nivell del riu i emetre avisos acústics i òptics en casos d'inundacions. Un sistema, expliquen, pioner a Europa per informar els usuaris del Parc Fluvial i garantir-ne l'ús públic i la seguretat de l'espai.