El ple fa costat a l'entitat 'Juguem a bàsquet!' i a l'associació Alcalde Xifré, malgrat que el govern frena la seva estàtua

El ple fa costat a l'entitat 'Juguem a bàsquet!' i a l'associació Alcalde Xifré, malgrat que el govern frena la seva estàtua
Jordi Ribàs
31/10/2023 - 22:56

Badalona - Més enllà de la qüestió de la zona de baixes emissions i del ja habitual abonament de factures (uns 9 milions d'euros) a Grupo FCC per les tasques que realitzen mentre no es formalitza un nou contracte de neteja, el ple d'octubre ha destacat per les mocions presentades per l'oposició.

La proposta que ha recollit més complicitats és la que han presentat Esquerra Republicana i Badalona en Comú Podem, en suport a la plataforma «Juguem a bàsquet!». Tots els partits han votat a favor dels quatre punts que proposava la moció: fer una diagnosi municipal de les pistes urbanes de la ciutat, incorporar partides al pressupost i a les inversions per garantir el manteniment de les pistes, crear-ne quatre de noves i, finalment, fer que depenguin del Departament d'Esports en comptes del de Via Pública.

També ha rebut tots els vots a favor la moció presentada per Esquerra per reclamar el reconeixement públic de l'alcalde Frederic Xifré, afusellat, recordem, pel franquisme. Ara bé, l'oposició en bloc ha criticat el vot a favor del grup municipal del PP, ja que, en la seva intervenció, els populars també han fet públic que el govern no està d'acord en el projecte d'estàtua actual. Tant Rosa Bertran, regidora del Partit Popular, com l'alcalde Xavier García Albiol, han argumentat que el cost de l'estàtua és massa elevat. Un argument que des de l'oposició han qualificat de falta de respecte i de frivolitat, comparant el pressupost de l'estàtua, d'uns 90.000 euros, amb els 250.000 euros destinats a l'arbre de Nadal instal·lat al Gorg.