El programa ACOL afavoreix que 4 persones migrades treballin a El Círcol

El programa ACOL afavoreix que 4 persones migrades treballin a El Círcol
Raquel Moreno Escudero
30/01/2024 - 14:59

Badalona - 4 persones s'han beneficiat del programa ACOL gràcies a Càritas i El Círcol. L'entitat badalonina anima a d'altres a participar d'aquestes ajudes del Servei d'Ocupació de Catalunya destinades a persones migrades extracomunitàries que busquen l'arrelament social a la ciutat. Dues d'aquestes persones ja han trobat feina.

acol círcol 3

Les subvencions permeten un contracte de treball de 12 mesos a jornada completa, que és un dels principals requisits de la llei d'estrangeria perquè aquestes persones puguin aconseguir l'autorització de residència i treball. És el cas d'en Wilson Aguilera i l'Álvaro Portillo, tots dos beneficiaris del programa ACOL gestionat per Càritas i desenvolupat a El Círcol. Per l'entitat, l'experiència els permet acompanyar-los tant en el procés burocràtic com en el laboral, aprenent a fer un bon currículum i dotant-los d'eines per afrontar amb èxit una entrevista de feina. A més, també s'amplia la seva formació i la pertinença a un nou equip de treball, segons ha explicat la gerent d'El Círcol, Laura Cusí.

En Wilson Aguilera, d'Hondures, va arribar l'any 2018 a Barcelona, i des del 2023 està contractat com a conserge del poliesportiu Joaquim Blume, on el Círcol realitza les seves activitats esportives. El 2023 va ser gràcies al programa ACOL, i aquest 2024 contractat a mitja jornada pel mateix Círcol. Amb aquestes dues oportunitats laborals, en Wilson ha pogut regularitzar el seu permís de treball i residència.

Estic molt agraït a El Círcol per poder regularitzar la meva situació

L'Álvaro Portillo, va arribar a Espanya l'any 2017 provinent del Perú. Tot i que durant més de 4 anys va estar treballant, no estava regularitzat perquè l'empresa li pagava en negre. Actualment i gràcies al programa ACOL s'encarrega del manteniment d'El Círcol.

El pas més important ha estat aconseguir el número d'identitat d'estranger. El següent és poder treballar

Ambdós beneficiaris del programa ACOL es mostren molt agraïts amb l'oportunitat laboral que els ha de permetre, en un futur, aconseguir també la nacionalitat espanyola i establir-se de manera oficial a Catalunya amb les seves famílies.

acol círcol 4