El PSC acusa el govern d'amagar la nova taxa de residus i els populars ho neguen

El PSC acusa el govern d'amagar la nova taxa de residus i els populars ho neguen
Mar Martínez / Berta Soler
11/01/2024 - 19:09

Badalona - El Partit dels Socialistes a Badalona acusa el govern del Partit Popular d'obviar l'existència d'un nou tribut en el calendari del contribuent d'aquest any, que ja s'ha publicat. Es tracta de la taxa de residus i sòls contaminants, que suposa el pagament de 108 euros per habitatge. Des del govern argumenten que no hi apareix per una qüestió informàtica, no pas perquè ho vulguin ocultar.

Els socialistes també asseguren que, segons marca la llei europea, els ajuntaments tenen de marge fins a l'any vinent per aplicar-la i es mostren contraris al fet que els populars hagin decidit avançar-se un any per cobrar-la.

  • Escoltem el president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera:

Des del govern expliquen que el fet que el nou tribut no figuri al calendari d'enguany es deu a una qüestió tècnica. Sostenen que no pretenen amagar res i que, precisament, fa un mes que van enviar una carta a totes les llars per explicar què era aquesta taxa i detallar-ne el funcionament de cobrament. També afirmen que el segon trimestre s'enviarà una nova carta on s'informarà de nou de com pagar el tribut i en quin termini.

  • Rosa del Amo és la quarta tinenta d'alcalde.

Recordem que la taxa de residus i sòls contaminants es va aprovar al ple del passat octubre, amb el vot de la majoria absoluta del PP i la negativa dels grups d'oposició.