Badalona - El punt SAI de Badalona ha obert, en el seu primer any de vida, 30 expedients de persones del col·lectiu LGTBIQ+ a la ciutat o derivades d'altres municipis. En total s'han realitzat prop de 170 intervencions, en el seguiment i assessorament de cadascun d'aquests 30 casos.
El perfil més habitual, en aquests casos, són les persones trans d'entre 25 i 65 anys. Gairebé totes procedents de la ciutat de Badalona, amb excepció d'algun cas derivat d'altres municipis com ara Santa Coloma de Gramenet.
Pel que fa a les consultes més demanades, el canvi de nom encapçala la llista, a banda d'alguna demanda també per assessorament jurídic i psicològic; molt puntualment.
Quan una persona arriba al Punt SAI, el primer que es fa és una entrevista per conèixer el que ha passat, com se sent i que vol fer. És llavors quan es fa un acompanyament per fer una denúncia administrativa o per oferir un servei d'atenció psicològica, en cas de no tenir-la prèviament.
De cara a aquest segon any de feina, el punt SAI té l'objectiu d'anar a totes les entitats, administracions i departaments de l'Ajuntament per parlar de diversitat sexual i treballar tot el tema comunitari, amb uns valors i mirada LGTBI.