Badalona - Des que es va esfondrar l'edifici número 9 del carrer Canigó fa gairebé un mes, el 6 de febrer, s'han hagut de desallotjar cinc edificis, que sumen un centenar d'habitatges. Segons el balanç publicat pel regidor de Territori, Daniel Gràcia, a la xarxa social 'X', també s'han apuntalat sis edificis, tot i que només es pot continuar vivint en un d'ells.
Fins ara, ja s'han inspeccionat més de 80 habitatges en profunditat i s'ha fet servir el dron de la Guàrdia Urbana per revisar els àtics. De fet, els equips d'inspecció es reforçaran, a partir d'aquest dilluns, amb la incorporació de quatre arquitectes especialistes més i quatre operaris per sondar els edificis i comprovar el seu estat. Així, hi haurà tres equips conformats per dos especialistes i dos operaris cadascun que s'encarregaran d'examinar els habitatges que falten. Al llarg de demà, hi ha planificades les inspeccions de tres edificis del carrer Canigó i tres més del carrer Llefià.
Els veïns dels edificis de la mateixa promoció de l'esfondrat han alertat de set esquerdes que, després de ser revisades, s'ha descartat la seva perillositat. La darrera va ser aquest dissabte, en un bloc del carrer Llefià, que va ser revisada pels Bombers.
L'Ajuntament de Badalona, segons ha xifrat el govern, ja ha gastat més de 300.000 euros del pressupost municipal per fer front a les despeses derivades de la situació. En concret, el consistori s'ha fet càrrec de la contractació de l'empresa d'inspecció, el servei d'atenció jurídica, la compra i instal·lació de puntals, l'atenció de serveis socials, la compra de material i la contractació del personal involucrat. Els serveis jurídics han atès totes les famílies afectades per l'esfondrament del número 9 del carrer Canigó, tant els propietaris com els llogaters.