El sindicat de Llogateres i l'AV Dalt la Vila veuen amb bons ulls la nova regulació de llicències de pisos turístics

El sindicat de Llogateres i l'AV Dalt la Vila veuen amb bons ulls la nova regulació de llicències de pisos turístics
Àlex Sisó
10/11/2023 - 21:08

Badalona - El Sindicat de Llogateres de Badalona i l'Associació de Veïns de Dalt la Vila valoren positivament la regulació que limita a cinc anys les llicències dels pisos turístics a Catalunya. La nova normativa també posa un topall de 10 habitatges turístics per cada 100 habitants i obliga als ajuntaments, com el de Badalona, a no concedir noves llicències fins que no modifiquin el seu plantejament urbanístic. L'objectiu de la norma és acabar el monopoli i l'especulació dels pisos turístics.

dalt la vila 2

Tot i valorar positivament la regulació de la Generalitat, des del Sindicat de Llogateres consideren que és una norma tèbia, la qual hauria d'anar acompanyada de mesures estructurals i immediates que prevegin la regulació del lloguer d'habitacions i dels pisos amb contractes temporals. Recorden que des de l'any 2015, Badalona té una legislació pionera a l'estat per regular els apartaments turístics. Lamenten, però, que des d'aleshores no s'hagi aplicat, un fet que posa en perill, diuen, l'esperit dels barris. Demanen que les administracions siguin més valentes a l'hora d'aplicar les mesures.

Mercè Miralles, portaveu del Sindicat de Llogateres

A Dalt la Vila, l'impacte que pugui generar la proliferació de pisos turístics al barri és una preocupació que ha anat creixent entre el veïnat. Des de l'Associació de Veïns valoren positivament la nova regulació impulsada pel govern català. Dubten, però, en com s'acabarà aplicant dins el barri.

Núria Sánchez, representant de l'AV Dalt la Vila

Els veïns defensen que Dalt la Vila és un barri històric i cultural que cal preservar, per evitar que es converteixi en un parc turístic com ha passat en altres ciutats. Demanen que la moratòria d'aquest tipus de llicències que ja s'aplica a la façana marítima s'estengui també al barri antic i resten a l'espera que l'Ajuntament es faciliti el nombre de permisos de pisos turístics que hi ha al barri. Badalona no sobrepassa el topall de pisos turístics decretats per la Generalitat. Sí que ho fan prop d'una cinquantena de municipis catalans, on hi ha un escreix de 28.000 apartaments turístics que la norma obliga a eliminar.