El Tanatori de Badalona s'abasteix amb un 35% d'energia solar gràcies a la instal·lació de prop de 400 panells solars

El Tanatori de Badalona s'abasteix amb un 35% d'energia solar gràcies a la instal·lació de prop de 400 panells solars
Raquel Moreno Escudero
14/03/2024 - 14:33

Badalona - Prop de 400 plaques fotovoltaiques instal·lades al teulat del Tanatori de Badalona cobreixen el 35% de les necessitats energètiques dels serveis funeraris del municipi. Es tracta d'una inversió d'autoconsum de Pompas Fúnebres que permetrà un estalvi del 35% a la factura energètica, equivalent a uns 60.000 euros.

plaques tanatori 4

Ubicat en l'entorn natural del Parc de la Serralada de Marina i a tocar de l'Hospital Germans Trias i Pujol, l'equipament millorarà l'eficiència energètica i contribuirà, segons expliquen, a la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle. L'objectiu és sumar esforços per a ser més respectuosos amb l'entorn i prendre mesures davant la situació d'emergència climàtica actual.

plaques tanatori 2

El Tanatori ha impulsat altres mesures com la instal·lació d'il·luminació de baix consum en zones comunes, despatxos i sales de vetlla, a més de la protecció i foment de la vegetació autòctona mediterrània. L'equipament també va renovar durant l'any passat els dos forns crematoris amb una nova tecnologia més eficient energèticament, que contribueix, diuen, a minimitzar la petjada de carboni. El Tanatori de Badalona també ha incorporat la sostenibilitat en els productes funeraris que ofereix a les famílies, com fèretres ecològics, urnes biodegradables i corones de plantes elaborades únicament a partir de testos d'espècies cultivades en vivers de proximitat.