El temps d'espera a les urgències de l'Hospital Germans Trias i Pujol s'eleva fins als 65 minuts

El temps d'espera a les urgències de l'Hospital Germans Trias i Pujol s'eleva fins als 65 minuts
Laura Valverde
15/04/2024 - 17:12

Badalona - 62 minuts és el temps de mitjana que ha d'esperar un pacient per a ser atès a una visita d'urgències hospitalàries de la xarxa pública. I és que segons dades de Salut, el temps entre triatge i atenció mèdica ha augmentat un 60% des del 2010, quan se situava als 40 minuts. Aquesta és la realitat de centres sanitaris com l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

I és que, concretament, el temps d'espera a Can Ruti s'ha elevat fins a una mitjana de 65 minuts. Malgrat això, s'ha reduït en 3 minuts respecte a l'any anterior. De fet, les urgències hospitalàries han viscut un augment dels pacients aquest 2023, amb l'atenció a gairebé 4 milions de persones, un 2% més que l'any anterior. Malgrat aquesta realitat, els professionals sanitaris reclamen que el temps d'espera idoni per als pacients hauria de ser entre 20 i 30 minuts. La presidenta de la Societat Catalana de Medicina d'Urgències i Emergències - SOCMUE, Mireia Puig apunta que una de les causes és l'envelliment de la població.

D'altra banda, el conseller de Salut, Manel Blacells, admet que les urgències i els temps d'espera estan augmentant. És per aquest motiu que el Govern, assegura, aposta per un canvi de model.

Tot i això, des del sector mèdic consideren que és necessari un canvi de model que minimitzi el nombre d'ingressos i generi un flux de pacients més àgil.