El TSJC admet a tràmit un recurs contenciós que demana la nul·litat del PDU de les Tres Xemeneies

El TSJC admet a tràmit un recurs contenciós que demana la nul·litat del PDU de les Tres Xemeneies
Àlex Sisó
29/11/2023 - 21:21

Badalona - El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit un recurs contenciós administratiu que demana declarar nul el Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies. En concret, es demana la nul·litat de l'acord d'aprovació del PDU d'ordenació de les 32 hectàrees a la primera línia de mar que envolten l'antiga central tèrmica. Així ho confirmen des de l'Entesa per un Gran Parc Litoral al Besòs, plataforma que ha impulsat el recurs, i des d'on es mostren satisfets perquè significa, diuen, l'inici del procés judicial.

DxdIjrmWsAATkmV

El recurs, presentat al maig per la Federació d'Ecologistes en Acció de Catalunya, també es reforça en el fet que el futur barri estaria ubicat en una zona inundable. Amb l'admissió a tràmit del recurs, el TSJC reclama al Departament de Territori de la Generalitat l'expedient administratiu complert del Pla Director Urbanístic. Recordem que el PDU de les Tres Xemeneies es va aprovar definitivament al març i preveu transformar la zona en un nou barri residencial, amb prop de 1.800 habitatges, i una àrea tecnològica estratègica que ha d'acollir el Catalunya Media City, el Hub digital de l'Audiovisual i el Videojoc.

El passat setembre, tant l'equip d'advocats d'Ecologistes en Acció com l'Entesa per un Gran Parc Litoral al Besòs, es van mostrar confiats que el projecte finalment es podria aturar, reconeixien, però, que el procés serà llarg i la sentència no arribarà fins d'aquí un o dos anys. Recordem que per fer front al procés judicial, la plataforma va engegar una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recaptar 15.000 euros per cobrir les despeses. La iniciativa, anomenada 'Salvem el litoral de les Tres Xemeneies', es du a terme a través del web Goteo i finalitza aquest diumenge. De moment ja han aconseguit recaptar més de 12.000 euros i animen a tothom a participar.