El vaixell d'Open Arms salpa cap a la Franja de Gaza

El vaixell d'Open Arms salpa cap a la Franja de Gaza
Raquel Moreno
12/03/2024 - 14:18

Badalona - El vaixell de l'oenegé badalonina Open Arms ja ha salpat cap a la Franja de Gaza. Es tracta de la primera embarcació del corredor humanitari que permetrà portar 200 tones d'aliments a la Franja per intentar pal·liar els efectes del bloqueig de subministraments.

Ho ha fet a primera hora d'aquest dimarts des del port de Làrnaca, a Xipre, remolcant una barcassa que transporta aigua, farina, arròs i llaunes de tonyina. El viatge de 220 milles es pot allargar dos dies depenent de la meteorologia. La previsió és que arribin a la Franja aquest dijous. Open Arms ha destacat que s'obre així el corredor humanitari marítim a la Franja, en una missió que ha qualificat d'alta complexitat. El seu fundador, Òscar Camps, ha assegurat que esperen que aquesta primera travessa sigui la primera de moltes per pal·liar la situació d'emergència humanitària que viu la població.

Els encarregats de repartir el menjar a Gaza seran els membres de World Central Kitchen, l'oenegé del xef José Andrés. Tot i tenir el permís israelià per desembarcar, els seus responsables no han explicat on ancoraran, precisament per evitar les repetides situacions caòtiques, fins i tot mortals, que s'han viscut amb el lliurament d'aliments.