El veïnat del bloc Venus de La Mina denuncia que el procés d'expropiació és un exemple de fracàs i mala gestió política

El veïnat del bloc Venus de La Mina denuncia que el procés d'expropiació és un exemple de fracàs i mala gestió política
Raquel Moreno Escudero
07/11/2023 - 13:11

Sant Adrià de Besòs - El veïnat de l'edifici Venus, al barri de La Mina, titlla el procés d'expropiació i enderroc del bloc de fracàs i mala gestió política. Fa més de 13 anys que més de dues centes famílies esperen ser reallotjades pel Consorci de La Mina. D'aquestes, un centenar reclama una indemnització justa per la inactivitat de l'administració durant tots aquests anys. Es preveu que de cara al gener comencin a reallotjar-se les primeres famílies.

venus 2

El despatx d'advocats Col·lectiu Ronda, qui assessora els afectats, ja ha interposat un nou procediment administratiu de responsabilitat patrimonial al Consorci de La Mina. Ara bé, fins que no rebin una resposta per part de l'ens en un termini màxim de 6 mesos, no podran interposar una nova demanda als jutjats per reclamar una indemnització justa, que segons els afectats, ascendeix als més de 12 milions d'euros. Els veïnat lamenta que el bloc Venus estigui totalment degradat i que des de l'any 1973, denuncien, l'administració no hi ha invertit mai. Els ascensors, diuen, no funcionen habitualment i hi viuen moltes persones grans. Segons ha explicat la portaveu de les famílies, Paqui Jiménez, als micròfons de Ràdio Ciutat de Badalona, el veïnat se sent menystinguts per l'administració i reclama celeritat en un procés que, alerta, molts dels afectats no veuran enllestit.

El bloc Venus és un exemple de fracàs i mala gestió política

paqui venus

El Consorci ha reconegut el retard en tot el procés d'expropiació i enderroc, i ofereix una indemnització de 5 mil euros per família, un import insuficient per les famílies afectades que reclamen almenys el pagament de 10 mil euros per cada any que ha passat, des que es va aprovar el Pla Especial de Reordenació i Millora. Segons ha alertat la lletrada Mariona Torra, del Col·lectiu Ronda, es tracta d'una situació greu que cal resoldre.

La inactivitat de l'administració des de fa tants anys és molt greu i dubto si aquest fet s'hauria produït en un altre barri

Recordem que l'any 2020, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va considerar que el Consorci de la Mina havia vulnerat els drets dels veïns amb la seva inactivitat a l'hora d'executar el pla de millora d'aquest barri de Sant Adrià de Besòs, que incloïa l'enderroc de l'edifici Venus.