Els alumnes de l'escola Ventós Mir podran fer pati a la pista de l'Institut La Llauna el curs vinent

Els alumnes de l'escola Ventós Mir podran fer pati a la pista de l'Institut La Llauna el curs vinent
Àlex Sisó
18/05/2023 - 21:33

Badalona - A partir del curs vinent, els alumnes de l'escola Ventós Mir podran fer pati a la pista de l'Institut La Llauna, d'11 a 11.30 hores. Aquest és el principi d'acord sorgit d'una reunió, celebrada dilluns, entre l'Ajuntament de Badalona, els Serveis Territorials i les comunitats educatives de les escoles implicades. Una altra de les novetats és que els alumnes del Ventós Mir tindran més facilitats a l'hora de disposar de la pista de la Plaça del Gas per fer activitat esportiva.

pati la llauna
Pista de l'Institut La Llauna

Amb la disponibilitat de la pista de l'Institut la Llauna, els alumnes del Ventós Mir ja no es veuran obligats a fer pati a la plaça d'Ernest Lluch, on l'any passat havien de fer esbarjo per manca d'espai. Així i tot, l'acord encara té serrells per concretar, com ara quins seran els cursos del Ventós Mir que faran pati a la pista de la Llauna. Uns detalls que s'aniran concretant a mesura que les comunitats educatives dels centres avancin en la planificació del nou curs. Des del Ventós Mir estan satisfets de poder disposar d'aquest nou espai, però també es mostren prudents. Víctor Reca és el president de l'AFA del Ventós Mir.

Recordem que l'AFA del Ventós Mir reclamava des de fa temps que els alumnes de 5è i 6è de primària poguessin fer pati a la plaça del Gas mentre no es construeixi la nova escola. Una petició que l'Ajuntament de Badalona denegava al·legant manca de disponibilitat, tot i tenir el Ventós Mir prioritat d'ús.

GAS

El conflicte va portar a l'AFA del Ventós Mir a posar en mans de l'Oficina Antifrau la gestió de la pista esportiva de la plaça del Gas per esclarir la validesa del conveni que regula la pista, una instal·lació pública que, segons el document, gestiona l'Associació Esportiva Badalonès des de l'any 1996. Des de l'AFA del Ventós Mir asseguren que el procediment a antifrau continua actiu perquè creuen que el conveni no és legal.