Els 'costaleros' de Llefià traslladen un dels seus misteris en el primer assaig per a les processons

Els 'costaleros' de Llefià traslladen un dels seus misteris en el primer assaig per a les processons
Judit Larios
28/01/2024 - 19:08

Llefià, Badalona - Els 'costaleros' de Llefià ja han començat els assajos per les processons de Setmana Santa. Ho han fet carregant el pas del Calvari des del local on s'emmagatzemava fins a la parròquia de Sant Antoni de Pàdua, un trasllat que fins l'any passat es feia amb una grua.

Les 32 persones que es necessiten per carregar cada misteri reben indicacions tant des de sota de l'estructura com des de fora. Un dels guies els marca la coordinació de les passes, mentre que els altres dos s'encarreguen de conduir-los pel camí i d'ajudar-los a esquivar els obstacles. Des de l'any passat, els 'costaleros' estan ocults sota els misteris després que s'eliminessin els varals exteriors on abans es col·locaven per carregar les imatges. Enguany es manté aquest canvi, ja que permet alleugerir l'esforç dels 'costaleros'. I és que l'estructura del misteri, sense les imatges, pesa gairebé 800 quilos.

costaleros llefià 2

Enguany, per primera vegada, els mateixos 'costaleros' han transportat el misteri fins a la parròquia. Ha estat iniciativa pròpia prescindir de la grua que ho feia anys enrere per començar ja a practicar. Això sí, ho han fet carregant menys pes del que hauran de portar a les processons perquè les imatges no es muntaran fins al dia abans.

Els 'costaleros' tenen encara prop de dos mesos per acabar de perfeccionar la tècnica, perquè les processons tindran lloc l'última setmana de març. Fins aleshores, està previst fer una dotzena d'assajos més.

📺 Aquí pots veure la notícia audiovisual: