Els infants de 0 a 3 anys omplen les escoles bressol per encetar un nou curs

Els infants de 0 a 3 anys omplen les escoles bressol per encetar un nou curs
Raquel Moreno
08/09/2023 - 14:42

Congrès, Badalona - Les escoles bressol municipals ha reobert les seves portes aquest dijous per afrontar un nou curs escolar adreçat als infants de 0 a 3 anys. A Badalona són 5 les llars d'infants municipals que se sumen a les concertades, que començaven dilluns.

Descobrir l'espai, compartir racons de joc i conèixer nous companys d'aprenentatge en aquesta primera etapa educativa. És el que els més menuts de la ciutat duen a terme des d'ahir dijous a l'escola bressol municipal Ralet- ralet. Ho fan a través d'un procés d'adaptació acompanyats de les seves famílies per a familiaritzar-se progressivament al que serà el seu nou espai de socialització amb d'altres infants, segons ha explicat la directora de l'escola bressol municipal Ralet-Ralet, Judit Torns.

L'adaptació és un procés complicat amb angoixes, plors i retrobaments

Recuperar la rutina a les aules en el cas dels infants de 2 a 3 anys o començar-ne una de nova per als de 0 a 1 és per a les famílies una oportunitat per fer créixer als seus fills i filles i dotar-los d'eines per establir noves relacions. A mesura que avancin les jornades, els més menuts es quedaran sols a l'aula per aprendre a través del joc guiats per les educadores.