Els pressupostos municipals de 2024 augmentaran la despesa entre un 10 i un 11%

Els pressupostos municipals de 2024 augmentaran la despesa entre un 10 i un 11%
Jordi Ribàs
07/11/2023 - 20:46

Badalona - El govern local preveu presentar uns pressupostos municipals amb un augment de despesa d'entre un 10% i un 11% respecte als anteriors comptes. Així ho ha avançat aquest dimarts el primer tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit d'Hisenda i Finances, Juan Fernández, entrevistat al BDN360º, qui ha afirmat que els comptes es presentaran en les pròximes setmanes. Segons el regidor, l'increment serà suficient per millorar els serveis municipals.

Fernández també ha detallat que, per compensar la creació d'un nou impost sobre els residus, el govern local pretén congelar la pujada de la resta d'impostos al 2,5%, una xifra inferior al de la pujada de l'IPC, que té una previsió d'un 3,8% a finals d'any. Segons el regidor d'Hisenda, es tracta d'una xifra molt inferior a la d'altres municipis, i ha posat com a exemple Tiana, que pujarà els impostos un 25%, Reus o Mataró amb un 10%, Terrasa o Sabadell amb un 7%, i Tarragona amb un 5%.

Una altra novetat anunciada pel primer tinent d'alcaldia és que ja s'han redactat els plecs necessaris per redactar el futur contracte de neteja. Un servei que el govern local preveu que surti a licitació a finals d'aquest any o a principis del 2024.