Els retards de Rodalies arriben als 45 minuts en hora punta

Els retards de Rodalies arriben als 45 minuts en hora punta
Mònica Martín
13/05/2024 - 13:35

Badalona - Matí de caos a les estacions de Rodalies a causa del robatori de coure d'ahir diumenge a Montcada Bifurcació. Molts usuaris encara no saben com tornaran a casa durant la tarda d'avui. Caos i resignació entre els usuaris de Rodalies que aquest matí han hagut de veure afectada la seva arribada a Barcelona amb retards considerables.

Les línies de metro de Barcelona L1 i L2 han experimentat una pujada del 7% i del 4% per l'absorció de passatgers de Rodalies segons ha explicat la presidenta de la TMB Laia Bonet que ha destacat que durant el matí han circulat fins a 167 trens de metro al mateix temps el que suposat una xifra catalogada com 'històrica'.

Els autobusos municipals que arriben a aquesta estació de rodalies anaven pràcticament buits. Molt nerviosisme, cares d'indignació i molta incertesa per com resoldran aquesta incidència que afecta ja milers d'usuaris. Fins ara, es preveu que en els pròxims dies es pugui restablir la normalitat de la R1, però les estacions de l'R3 i l'R4 no es preveu que tornin a la normalitat fins d'aquí a dos mesos.

Les causes han estat el robatori de coure i dos incendis en els túnels ferroviaris de Barcelona provocats per la sobretensió elèctrica que ha agreujat l'afectació i ha deixat la ciutat comtal sense trens. Badalona és ara la parada final de la línia R1 i RG1 on els usuaris són redirigits a l'estació de metro de Pompeu Fabra a L2 per poder arribar a Barcelona, la mateixa companyia ferroviària ha facilitat la targeta de metro, però molts passatgers s'han trobat desorientats en arribar a l'estació de Renfe.

Estació de metro Pompeu Fabra