La FECALON demana reforçar la seguretat als entorns d'oci nocturn

La FECALON demana reforçar la seguretat als entorns d'oci nocturn
Àlex Sisó
23/06/2023 - 14:45

Badalona - La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) admet que la revetlla de Sant Joan no és el millor dia pel sector de l'oci nocturn, ja que les persones que surten de festa opten per trobar-se en espais a l'aire lliure com la platja. L'entitat assegura que fa temps que tenen activat el protocol contra les agressions sexuals als locals d'oci. Aquest consisteix a aïllar la víctima, atendre-la i expulsar els agressors.

Fa uns anys que la FECALON, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, realitza diverses formacions als locals amb més afluència de gent perquè tot el personal que hi treballa pugui identificar, de forma preventiva, a persones que pateixin qualsevol mena d'agressió sexual. Glòria Cabrera, cap de comunicació de FECALON, ha detallat al programa BDN360 com funciona el protocol.

Un dels locals de Badalona que disposa d'aquest protocol és el Mambo Club. El seu responsable, Manuel Navarro, assegura que ells el van haver d'aplicar amb una de les seves cambreres, que va ser víctima d'assetjament per part d'uns clients. Així i tot, Navarro considera que el veritable problema es troba a les festes que s'organitzen a l'exterior, com ara les que predominen durant la revetlla de Sant Joan. Navarro destaca que és en aquest tipus d'oci on les víctimes corren més risc perquè no hi ha la seguretat necessària de la que sí disposen els locals.

Des de FECALON consideren que a Catalunya hi ha un dèficit de policia local i de Mossos d'Esquadra durant els caps de setmana. Asseguren que fa anys que demanen als ajuntaments i la Generalitat més presència policial al voltant dels locals d'oci nocturn, ja que els vigilants i controladors tenen les competències limitades i no poden actuar en la via pública. Per aquest motiu, des de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn preveuen reunir-se al mes de juliol amb l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per traslladar-li les seves demandes. Volen que s'incrementi la seguretat, la il·luminació i que es busquin solucions contra els botellots a les zones d'oci de Can Ribó.

Entrevista al BDN 360