Fiscalia i acusació particular mantenen les penes proposades a l'exregidor del PP David Gómez

Fiscalia i acusació particular mantenen les penes proposades a l'exregidor del PP David Gómez
Susana Soldado / Sara Nicolás
29/06/2023 - 14:42

Barcelona - Fiscalia i acusació particular consideren demostrat que l'exregidor David Gómez era coneixedor de les irregularitats comeses en l'adjudicació d'empreses a dit a una quarantena d'obres municipals entre el 2011 i 2012. En les conclusions finals del judici a l'exregidor del PP, les dues mantenen les penes proposades de més de dos anys de presó i 8 d'inhabilitació.

Fiscalia defensa que durant el judici ha quedat demostrat que els tècnics municipals havien alertat Gómez en diverses ocasions de les irregularitats que s'estaven cometent. Així mateix també ha posat en dubte el caràcter d'urgència d'algunes de les obres realitzades. Pel que fa a l'acusació particular, ha insistit en què moltes de les factures emeses haurien estat inflades segons un informe pericial judicial. Ha apuntat que, de mitjana, s'havien incrementat un 38%.

Durant aquest dijous també ha presentat les seves conclusions la defensa de David Gómez, que ha assegurat que l'exregidor només responia a consignes polítiques del seu govern. L'advocat de Gómez ha insistit en que la majoria de les obres eren urgents o d'emergència i ha posat en dubte la intencionalitat a l'hora de cometre frau a l'administració pública. D'aquesta manera, la defensa ha demanat una rebaixa de la pena a sis mesos de presó i dos anys i vuit mesos d'inhabilitació.

Aquest divendres es presentaran les conclusions de la resta d'acusats, tot i que avui ja s'han desestimats els delictes contra tres dels empresaris de la desena que estaven imputats.