Incertesa pel Hapoel Tel-Aviv VS Joventut

Incertesa pel Hapoel Tel-Aviv VS Joventut
Ferran Vinaixa
10/10/2023 - 01:40

Badalona - La Penya juga aquest dimecres la segona jornada de l'Eurocup a la pista del Cedevita Olimpija de Ljiubjana, a Eslovènia. Però ara mateix el desplaçament que més preocupa als verd-i-negres és el del 21 de novembre, el que hauria de portar al Joventut a jugar a la pista de l'Hapoel de Tel-Aviv. El partit correspon a la 8a jornada de la fase de grups i s'ha de disputar a les 7 de la tarda. Però davant del recent conflicte armat que s'ha produït a Israel, de moment l'Eurolliga ha suspès les jornades previstes d'aquesta setmana tant pel que fa al Maccabi de Tel-Aviv VS Armani de Milà com l'Hapoel de Tel-Aviv VS Wolves del grup d'Eurocup del Joventut.

grupseurocup1apla
Grups Eurocup 2023/2024

Una de les mesures més immediates que es plantegen és capgirar els partits que els equips israelians juguin com a local i que passin per ara a ser com a visitants. Això, però serviria per a les pròximes jornades, però després la mateixa Eurolliga podria permetre que els equips afectats utilitzin un altra seu per jugar com a locals. És el que ja passa amb el Prometey ucraïnès pel conflicte Rússia-Ucraïna, ja que l'equip ucraïnès, també del grup de l'Eurocup de la Penya, juga els seus partits a Riga (Letònia). En el cas de l'Hapoel de Tel-Aviv podia fer servir com a base l'illa de Xipre, possibilitat encara per confirmar.

olimpicple
Pala Olímpic de Badalona

En tot cas tot sembla indicar que el partit del 21 de novembre entre l'Hapoel de Tel-Aviv i Joventut no es jugarà a la capital israeliana, ja que malauradament falta menys d'un mes i mig pel partit i el conflicte bèl·lic sembla que no ha fet més que començar. L'Eurolliga segueix a hores d'ara la situació de prop i anirà prenent les decisions que consideri per tal que les dues principals competicions europees de bàsquet puguin continuar enmig d'aquesta estranya realitat.