La creació d'una comissió del Govern per revertir el fracàs de l'informe PISA genera recel a la comunitat educativa de Badalona

La creació d'una comissió del Govern per revertir el fracàs de l'informe PISA genera recel a la comunitat educativa de Badalona
Raquel Moreno / Montse López
20/12/2023 - 18:52

Badalona - La comunitat educativa de Badalona rep amb recel la creació d'una comissió que decidirà mesures a curt i a llarg termini per revertir el fracàs de l'informe PISA. Docents i famílies coincideixen en la necessitat de més recursos econòmics i humans per a garantir la qualitat de l'educació, i especialment, per a fer de la inclusió a les aules, una realitat.

EDUCACIO ESCOLA LLIBRE ALUMNE

El govern català i els grups parlamentaris s'han reunit aquest dimarts al Palau de la Generalitat en una cimera educativa per analitzar el sistema i els mals resultats de l'informe PISA. Segons ha detallat la consellera d'Educació, Anna Simó, la comissió començaria a treballar a principis de gener i hauria d'entregar el primer informe a finals de febrer. Una comissió, però, de la que docents i famílies no esperen gaire. Segons expliquen des del seminari dels directors de secundària de Badalona, el Departament hauria d'escoltar més als docents per a prioritzar les necessitats reals de l'alumnat.

  • Joan Chacón, director de l'Institut Júlia Minguell i coordinador del Seminari dels directors de secundària de Badalona

Tota la comunitat educativa ha de fer autocrítica. El Departament ha d'escoltar més als docents

Els mals resultats no responen a un únic factor, diuen, i cal fer autocrítica per part de tota la comunitat educativa i el mateix departament d'Educació. Els reclamen més inversió econòmica i un canvi en el model per tal de buscar l'equilibri amb l'ús de les noves tecnologies.

  • La directora de l'escola Josep Carner, Teresa Vivancos, alerta de les mancances de l'alumnat en el llenguatge que perjudica anys després en el procés de lecto-escriptura. Una problemàtica que se suma, diu, a la diversitat cada vegada més creixent a les aules.

El títol és escola inclusiva, però la realitat és que no ho som i no podem ser-ho de cap de les maneres

Les famílies s'han mostrat sorpreses davant la carta rebuda pel departament d'Educació per instar-les a implicar-se 'en l'estudi i la gestió de les pantalles', un fet que va indignar les associacions federades de famílies d'alumnes. Des de FAMPAS Badalona, coincideixen amb els docents i, tot i assumir part de responsabilitat, reclama a Educació una major inversió a escoles i instituts. Els docents lamenten, una vegada més, la manca de temps per a la planificació del curs escolar, i tornen a obrir el debat de fer horari intensiu, perquè almenys tres tardes a la setmana, expliquen, l'equip docent pugui reunir-se presencialment per a organitzar el dia a dia a les aules.