Badalona - Avui coneixem la feina d'en Jordi Martín, un badaloní que viu i treballa a Qatar. Expert en prevenció de ciberdelicte de l'Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte, ja des de l'ESO manifestava interès per temes relacionats amb aquest àmbit. Vint anys després, va tenir l'oportunitat de començar a treballar a Nacions Unides a El Salvador i ara fa 4 mesos que ha arribat a Qatar, on acaba de començar un projecte que durarà 5 anys.
Explica que els ciberdelictes són els delictes que es cometen a través de les tecnologies de la informació i la comunicació, i els que utilitzen els dispositius i aprofiten internet per cometre delictes. Afirma que són els més comuns al món i que amb el pas dels anys, la majoria dels delictes tradicionals han passat a ser delictes digitals. Des de la seva oficina treballen la part de prevenció enfront dels delictes.
L'expert assegura que tots i cadascun de nosaltres som potencialment víctimes d'un ciberdelicte arreu del món i s'ha d'actuar per evitar ser-ho sigui com a usuari o com a víctima. Destaca la importància de l'acompanyament digital dels pares als més petits i com a adults, la necessitat de protegir el nostre espai privat dels altres com a adults. Remarca que el ciberdelicte no té fronteres, que conté un caràcter transnacional, i és per això que es necessiten solucions globals per implementar-les localment. Constata que aquesta col·laboració mundial és fonamental.