La coca de Sant Joan, un dolç que no pot faltar a taula la nit de revetlla

La coca de Sant Joan, un dolç que no pot faltar a taula la nit de revetlla
Anna García de Albéniz / Aroa Pérez
23/06/2025 - 12:20

Pastisseria Guifré, Badalona - 23 de juny, nit de Sant Joan. Una jornada per celebrar l'arribada del solstici d'estiu durant la nit més curta de l'any. En la revetlla no poden faltar els petards, però tampoc la coca de Sant Joan a taula. Enguany la Pastisseria Guifré n'ha elaborat més de 2.000, una xifra rècord.

WhatsApp Image 2025-06-20 at 12.43.43 (2)
Foto: Badalona Comunicació

En els darrers dies els obradors de la ciutat han treballat a ple rendiment per tenir avui totes les coques enllestides. N'hi ha per a tots els paladars; de pasta de full, de llardons o de brioix. Segons David Fernández, de la Pastisseria Guifré, l'estrella encara és la tradicional, la de brioix amb fruites confitades i crema. Amb tot, assegura que les noves propostes també guanyen terreny com ara les farcides de nata o trufa.

David Fernández, de la Pastisseria Guifré

El procés d'elaboració d'una coca de Sant Joan és artesanal i es pot allargar unes 12 hores, des que es comença a pastar fins que surt del forn. Des de l'establiment asseguren que enguany, amb l'aparició de la grip aviària, els preus dels ous s'han disparat. Un fet que, apunten, repercutirà lleugerament al preu final. Per exemple, una coca mitjana per a 6-8 persones la podem trobar per uns 29€. I és que es tracta d'un ingredient essencial, molt utilitzat per fer el brioix i la crema.

WhatsApp Image 2025-06-20 at 12.43.43 (1)
Foto: Badalona Comunicació