La Confraria de Sant Anastasi critica no poder participar a la Festa Major d'Agost

La Confraria de Sant Anastasi critica no poder participar a la Festa Major d'Agost
Jordi Ribàs / Paula Russiñol
14/08/2023 - 15:45

Badalona - La Confraria de Sant Anastasi critica haver-se quedat fora dels actes de la Festa Major d'agost. Així ho ha expressat el seu president, Jordi Vives, a través de les xarxes socials, qui assegura que, tot i comptar amb un pressupost aprovat, s'han topat amb la negativa de l'Ajuntament a l'hora de participar-hi.

La decisió de Cultura ha tingut el suport del grup d'Estudis de la Festa. Aquests experts consideren que la participació de la Confraria hagués creat un precedent per modificar quines colles participen en els diferents actes populars de la ciutat, com per exemple les Festes de Maig. A més, el grup recorda que la Confraria no participa dels actes de la Festa Major des de fa 10 anys. Segons el govern local, l'acord “de les colles per fer el Seguici” es va fer durant el mandat anterior, i “en cap cas” no hi ha hagut una reunió “amb la regidora ni li han exposat el seu problema” des de la Confraria.

Jordi Vives, president de la confraria de Sant Anastasi, ha criticat amb ironia el grup d'assessors a través de Twitter, assegurant que ells són “els que en saben”. Vives, a més, ha posat en valor que la confraria ja havia participat en altres edicions de la Festa Major.

La polèmica també ha arribat a la plana política, amb crítiques per part d'alguns partits de l'oposició. Des d'Esquerra Republicana també han criticat la decisió de Cultura a través de twitter, ja que consideren que la festa major 'ha de ser tothom', “rica, diversa i sense vetos”, i ha d'incorporar entitats que facin créixer les tradicions. De forma similar s'ha pronunciat a través de la mateixa xarxa social un membre de Badalona en Comú Podem, qualificant la decisió de “veto” i de “sectarisme”.