La criminalitat es va reduir un 2,4% a Badalona el primer trimestre del 2023

La criminalitat es va reduir un 2,4% a Badalona el primer trimestre del 2023
Jordi Ribàs
02/08/2023 - 12:30

Badalona - Les infraccions penals es van reduir en un 2,4% a Badalona durant el primer trimestre del 2023 en comparació al mateix període de l'any anterior. Unes dades que contrasten amb el conjunt estatal, on la criminalitat puja un 7,2%, i amb la de Catalunya i la província de Barcelona, on l'augment és d'11,3% i 12,1%, respectivament.

Són dades del Balanç de Criminalitat del Ministeri de l'Interior, en les quals es reflecteix un augment dels delictes greus, dels delictes contra la llibertat sexual, robatoris violents, robatoris de vehicles i de tràfic de drogues. Per contra, s'haurien reduït les agressions sexuals amb penetració, els robatoris en domicilis i les estafes informàtiques.

Concretament, entre gener i març del 2023 s'han produït gairebé 3.358 infraccions penals a Badalona, una xifra lleugerament inferior a les 3.441 registrades l'any anterior.

Entre les que han augmentat hi ha el tràfic de drogues, que s'ha duplicat, passant de 10 a 20 casos. Gairebé s'han duplicat també els delictes contra la llibertat sexual sense penetració, que han passat de 10 a 19 casos. Els delictes greus han crescut un 15%, amb 23 casos, i els robatoris amb violència un 18,7%, amb 374 casos.

La xifra que més baixa és la dels robatoris amb violència en domicilis i establiments, amb 161 casos, un 41,9% menys que l'any anterior. També les agressions sexuals amb penetració baixen un 40%, i passen de 10 a 6 casos.

Des del govern local han valorat aquestes xifres, i asseguren que veuen amb preocupació “l'augment que hi ha hagut dels delictes que afecten més directament en el dia a dia dels veïns, com són els robatoris amb violència i amb intimidació”. Per això, afirmen, treballen “des del primer dia per revertir aquesta situació”.

dades criminalitat 1r trimestre 2023
Balanç de Criminalitat del Ministeri de l'Interior: Badalona, 1r trimestre 2023

A Santa Coloma, les xifres apunten un any més que continua una tendència a la baixa, amb una disminució dels crims de l'1,8%. Tot i això, han augmentat significativament les agressions sexuals i el tràfic de drogues.

A Sant Adrià, la criminalitat creix un 10,5%, un ritme similar a les dades de Catalunya. En el període analitzat, el tipus de crim que ha crescut més en aquesta localitat són els robatoris amb força en domicilis, que s'eleva de 4 a 17 casos.