La FAGIC reivindica la presència dels gitanos al Parlament el dia que estrena nova oficina

La FAGIC reivindica la presència dels gitanos al Parlament el dia que estrena nova oficina
Raquel Moreno
20/10/2023 - 16:35

Sant Adrià de Besòs - La Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya reclama que el poble gitano pugui tenir presència al Parlament de Catalunya. Així ho ha reivindicat el seu president durant la inauguració de la nova oficina ubicada a l'avinguda de les Corts Catalanes de Sant Adrià de Besòs.

Fa més de 30 anys que la FAGIC va néixer per defensar i promocionar, expliquen, els drets i la cultura del poble gitano català, fomentant l'associacionisme i impulsant actes per millorar la convivència i la dignitat de les persones d'ètnia gitana. Amb aquest nou espai, celebren, podran continuar treballant per la igualtat d'oportunitats del poble gitano, especialment, diuen, de joves i dones. Des de la Federació, també reivindiquen tenir presència al Parlament de Catalunya.

Instem a tots els partits polítics a comptar amb el poble gitano. No és possible que amb una població de gairebé 150.000 gitanos a Catalunya no hi hagi hagut mai un diputat d'ètnia gitana al Parlament per cap partit. No ens poden donar l'esquena.

La FAGIC posa en valor la seva tasca a través dels programes de mediació en conflictes comunitaris i cívics, d'assessorament i orientació en matèria d'habitatge, d'inserció laboral per a joves, i d'educació i reforç escolar per combatre l'absentisme.