La FAVB exigeix que s'elabori un estudi paisatgístic per salvaguardar el parc de Montigalà després de les obres de l'L1

La FAVB exigeix que s'elabori un estudi paisatgístic per salvaguardar el parc de Montigalà després de les obres de l'L1
Àlex Sisó
13/12/2023 - 21:43

Badalona - La Taula de Mobilitat de la Federació d'Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) exigeix que es realitzi un estudi paisatgístic al parc de Montigalà per conèixer com quedarà un cop s'hagin construït les cotxeres de l'L1. Temen que aquest pulmó verd de la ciutat quedi inservible perquè, segons afirmen, la Generalitat està incomplint l'estudi d'impacte ambiental elaborat el 2017, incrementant gairebé el doble l'espai respecte al projecte inicial

La FAVB vol que l'L1 arribi a Badalona i que el projecte continuï endavant però amb la condició que s'elabori un projecte paisatgístic per deixar a la ciutadania un parc i una ciutat en condicions. Proposen fer-ho, a través d'un concurs públic, com es va fer a la plaça de les Glòries de Barcelona. També reclamen que les administracions implicades els tinguin en compte a l'hora de consensuar mesures per salvaguardar l'espai. Enrique Lara és vicepresident de la FAVB.

Lara critica que el govern català està posant en marxa el projecte executiu de la primera fase de les obres de perllongament de l'L1, sense complir l'estudi informatiu i d'impacte ambiental elaborat fa sis anys. Assegura que les actuacions previstes trinxen el parc i no permetran, ni tan sols, plantar un arbre.

El vicepresident de la FAVB també ha subratllat que és inadmissible que els conductes de ventilació de les cotxeres es preveguin situar al costat de les dues escoles que hi ha a la zona. Per tot plegat, des de la Taula de Mobilitat fan una crida als partits polítics, govern i entitats a anar tots a una per defensar la ciutat i aconseguir que es deixi un parc en condicions. També valoren positivament la trobada entre el govern local i la conselleria de Territori. Ara, estan intentant concertar una reunió amb ajuntament i Generalitat on l'entitat veïnal també pugui dir la seva.